Onze honden

Onze honden wonen bij ons in huis. Zij houden van gezelligheid, zijn zeer gesteld op mensen en beslist geen honden om hun dagen in een kennel te slijten. Zij zijn sociaal, vriendelijk, intelligent en gebouwd voor sportieve activiteiten. Het karakter is heel belangrijk, agressieve honden zijn totaal ongeschikt om in teamverband te werken, en dat is wat er van onze honden verwacht wordt. Als baas en hond(en) een eenheid vormen dan is er met een Samojeed veel te bereiken.

Onze honden werken of hebben gewerkt in ons sledehondenteam en zijn in de sledehondensport zeer succesvol geweest. Ook op tentoonstellingen hebben onze werkhonden goede resultaten behaald. Andere IJszeehonden hebben met veel plezier in verschillende takken van hondensport gewerkt, zoals Agility (Behendigheid), Gedrag & Gehoorzaamheid (G&G), Flyball enz….. Zij vergezellen hun baas ook graag bij een flinke wandeling of fietstocht.

Wij hechten veel waarde aan het sociale, vriendelijke karakter van de Samojeed en, niet te vergeten, aan zijn werkkwaliteiten. Daarbij vinden wij het ook belangrijk om in onze honden het type te behouden zoals dat door de Kilburn Scott’s, van de bekende Engelse Farninghamkennel, aan het eind van de 19e eeuw/begin 20e vastgelegd is in de eerste rasstandaard.

Het welzijn van de pup is voor ons van groot belang

Er wordt veel aandacht besteed aan goede socialisatie en onze pups groeien op in huiselijke kring. Wij vinden dat de pup deel uit hoort te maken van de roedel (in dit geval het gezin), zodat hij uit kan groeien tot een normale en gelukkige huishond.

Er wordt zorgvuldig gefokt volgens de gezondheidseisen en adviezen van de Nederlandse Samojeden Club. De ouders hebben een officieel heuponderzoek en een ECVO oogonderzoek ondergaan. Als de puppen naar hun nieuwe huis gaan zijn zij gechipt door een medewerker van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. Zij zijn in het bezit van het paspoort voor Gezelschapsdieren van de Europese Unie waar de puppy-enting in vermeld staat. Zij zijn meerdere malen ontwormd.
Er wordt een koopovereenkomst opgemaakt.